Connect with us

Norge

Siste: Helikopter styrtet utenfor Bergen

Publisert

| Dato:

Det er full katastrofealarm ved Hovedredningsentralen etter at et helikopter har styrtet utenfor Bergen fredag formiddag.

13 personer skal ha vært ombord i et helikopter fra CHC Helikopter Service da det styrtet. 11 skal være funnet omkommet etter styrten.

 

Helikopteret skal ha vært på vei til Flesland lufthavn fra Gullfaks B i Nordsjøen, opplyser Hovedredningssentralen. Flere skal være berget på land men politiet i Bergen sier skadeomfanget er ukjent så langt. TV2 opplyser at ingen så langt er funnet i live etter styrten.

Et øyenvitne NRK har snakket med sier han hørte en merkelig lyd i forbindelse med at helikopteret kom flygende, deretter så han at det mistet rotoren som forsvant ut til venstre mens helikopteret gikk til høyre og styrtet ned på en holme.

Luftfarteksperter Hangar.no har snakket med sier at dersom det stemmer at rotoren har løsnet kan det medføre at samtlige av denne helikoptertypen, Eurocopter EC225 ,  blir satt på bakken for grundig sjekk. Selskapet CHC Helikopter Service bekrefter til NTB at det var en av deres helikoptre som styrtet.

Statens havarikommisjon for transport er varslet om helikopterulykken ved Turøy i Hordaland. Mannskap fra SHT er på vei til ulykkesstedet meldes det i en kort pressemelding.

Statoil har stanset all helikoptertrafikk inntil videre etter helikopterstyrten viser nettstedet Heliport.no.

Pårørendetelefon er opprettet på nummer 51 94 18 33.

Flere helikoptre er nå på plass ved havaristedet utenfor Bergen Skjermdump: Flightradar24.com

Flere helikoptre er nå på plass ved havaristedet utenfor Bergen Skjermdump: Flightradar24.com

Saken oppdateres!

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest