Det er full katastrofealarm ved Hovedredningsentralen etter at et helikopter har styrtet utenfor Bergen fredag formiddag.

13 personer skal ha vært ombord i et helikopter fra CHC Helikopter Service da det styrtet. 11 skal være funnet omkommet etter styrten.

 

Helikopteret skal ha vært på vei til Flesland lufthavn fra Gullfaks B i Nordsjøen, opplyser Hovedredningssentralen. Flere skal være berget på land men politiet i Bergen sier skadeomfanget er ukjent så langt. TV2 opplyser at ingen så langt er funnet i live etter styrten.

Et øyenvitne NRK har snakket med sier han hørte en merkelig lyd i forbindelse med at helikopteret kom flygende, deretter så han at det mistet rotoren som forsvant ut til venstre mens helikopteret gikk til høyre og styrtet ned på en holme.

Luftfarteksperter Hangar.no har snakket med sier at dersom det stemmer at rotoren har løsnet kan det medføre at samtlige av denne helikoptertypen, Eurocopter EC225 ,  blir satt på bakken for grundig sjekk. Selskapet CHC Helikopter Service bekrefter til NTB at det var en av deres helikoptre som styrtet.

Statens havarikommisjon for transport er varslet om helikopterulykken ved Turøy i Hordaland. Mannskap fra SHT er på vei til ulykkesstedet meldes det i en kort pressemelding.

Statoil har stanset all helikoptertrafikk inntil videre etter helikopterstyrten viser nettstedet Heliport.no.

Pårørendetelefon er opprettet på nummer 51 94 18 33.

Flere helikoptre er nå på plass ved havaristedet utenfor Bergen Skjermdump: Flightradar24.com

Flere helikoptre er nå på plass ved havaristedet utenfor Bergen Skjermdump: Flightradar24.com

Saken oppdateres!