Connect with us

Internasjonalt

TUI-Air Berlin planer gir kaos – ansatte sykemelder seg

Publisert

| Dato:

Flere hundre ansatte i selskapet TUI i Tyskland har meldt seg syke og med det skapt kaos og kanselleringer for selskapet. Det er de pågående samtalene mellom Ethiad Airways på vegne av Air Berlin og TUI-gruppen om delvis å slå de to selskapene sammen som skaper sinne hos de ansatte.

TUIfly i Tyskland opererer 14 fly for Air Berlin og nå er det samtaler på gang om å slå deler av de to selskapene sammen til ett selskap. De ansatte i TUIfly har valgt å aksjonere ved å melde seg som syke, noe som går ut over både TUIfly og Air Berlins flyvninger.

I dag fredag har 108 flyvninger fra de to selskapene måtte kanselleres, og det er ventet at det også gjennom helgen blir en stor andel flyvninger som ikke kan gjennomføres melder det tyske avisen Handelsblatt. 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest