TUIfly i Tyskland kan gå mot salg til ett annet flyselskap. Foto: TUI

TUIfly i Tyskland kan gå mot salg til ett annet flyselskap. Foto: TUI

Det tyske selskapet TUIfly benekter overfor tysk presse at esayJet er kjøper av en stor aksjepost i selskapet. Men at et salg er forestående blir bekreftet mer eller mindre.

-Vi kan si så mye at det er et annet flyselskap som TUIfly kan bli solgt til, allerede neste uke faktisk, sier Martin Locher, som er både pilot i selskapet men også sitter i styret, til Reuters fredag.

Spekulasjonene har vært mange etter at det ble kjent denne uken at Air Berlin skal lease ut en rekke fly til Lufthansa for å slanke ned flyflåten. TUIfly har 41 fly i sin flåte, 14 av disse opereres av Air Berlin, men skal nå tilbake til selskapet.

Den tyske delen av TUI-konsernet er klare på at et salg av TUIfly i Tyskland ikke vil skje dersom de ansatte er uenig i avtalen. Til TV-kanalen ZDF sier Andreas Barczewski i TUI at det er hektisk møtevirksomhet om dagen, og at en avtale om salg av selskapet kan komme meste uke.

LES MER I DAILY MAIL

Ryketen i pressen har nå gått på at easyJet er kjøperen av den store aksjeposten, dette har TUI i et brev til sine ansatte avkreftet. I brevet står det at det ikke har vært samtaler med easyJet, det har heller ikke kommet noe bud fra selskapet.