Connect with us

Internasjonalt

Turkish Airlines-fly måtte sirklet over Istanbul i syv timer for å bli kvitt drivstoff

Publisert

| Dato:

Airbus

Kort tid etter at et Airbus A330-300 fly fra selskapet Turkish Airlines tok av fra flyplassen i Istanbul på fredag besvimte en 16 år gammel passasjer ombord. Pilotene ba flygeleder i Atatürk om å få returnere til Istanbul med den syke passasjerer, men det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort.

Ettersom flyet hadde fulle drivstofftanker, og ikke kunne lande med dette, måtte pilotene sirkulere over flyplassen og bruke opp drivstoffet som er normal prosedyre.

Det tok syv timer og 20 minutter før flyets drivstoff var nede på et akseptabelt vektnivå for å kunne lande på rullebanen i Istanbul.

Flyet hadde tatt av ved 15.30 tiden fredag ettermiddag og landet igjen på samme flyplass 22.55. Selskapet opplyser til tyrkiske medier at flyet bruker seks tonn med drivstoff per time og at sirkuleringen i de syv timene hadde en kostnad på rundt 75.000 tyrkiske lir, tilsvarende 190.000 norske kroner.

En rekke Airbus A330-300 mangler muligheten til å kunne dumpe ut drivstoff fra tankene slik at flyet kan lande raskere. I følge den tyrkiske TV-stasjonen TRT skal Turkish Airlines ikke ha denne funksjonen på sine A330-fly av denne versjonen.

Skjermdump: Flightradar24.com

Skjermdump: Flightradar24.com

Internasjonalt

Hundevalp ble dumpet på flyplass – savnet eieren så mye at den døde av sult

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

En dyrehistorie har virkelig berørt mange i Colombia etter at det ble kjent gjennom nasjonale medier. For fire uker siden ble en hundevalp dumpet inne i terminalen på flyplassen av et ektepar som skulle ut å reise.

Valpen tiltrakk seg manges oppmerksomhet da den satt og lagde små klynk hele tiden i savn etter eieren sin.

Til tross for at både veterinær og ansatte samt andre passasjerer på flyplassen forsøkte å gi valpen både mat og drikke, skal den i følge avisen Noticas RCN ha blitt så deprimert at den ikke ville ta til seg hverken vått eller tørt.

I følge en lokal veterinær skal valpen til slutt ha død av sult. Den skal ikke ha hatt noen sykdommer eller noe annet som gjorde at den ikke ville ta til seg føde. Hunden skal til slutt ha fått føde intravenøst men da var det for sent og hunden døde kort tid etter.

Nå maner lokale dyrevernforeninger til at folk tenker på hva de skal gjøre med kjæledyr hvis en skal ut på en lengre reise.

Les mer

Mest lest