Connect with us

Internasjonalt

Turkish Airlines fraktet rekordmange passasjerer i august

Publisert

| Dato:

Turkish Airlines opplevde en betydelig økning av reisende i august måned, samtidig som at kabinfaktoren også økte. Selskapet fraktet også et mye større volum cargo sammenliknet med i fjor.

Selskapet hadde en kabinfaktor på 84,3% samlet som da har økt med 5,7% fra året før. Kabinfaktoren på internasjonale ruter økte med 6,3% opp til 84,1%.

Samtidig har Turkish Airlines økt kapasiteten, altså antall seter tilgjengelig med 2,6%, og antallet som reiste med selskapet har økt med 14% og endte på 7,4 millioner.

Mengden flyfrakt av post og varer har også økt hos selskapet. Hele 18% mer cargo ble fløyet av selskapet i august i år, sammenliknet med i fjor.

Advertisement

Internasjonalt

Truer med å selge Antonov 124 på auksjon

Publisert

| Dato:

Foto: Wikipedia

Ukrainske myndigheter behandler nå et krav fra selskapet Antonov Design Bureau om å selge en Antonov 124 som tilhører Libyan Air Cargo. Flyet har siden 2010 stått parkert på en flystripe ved Kiev og har fått omfattende service og vedlikehold.

Krigen i Libya har satt en stopper for at selskapet som opererer flyet har hentet dette tilbake. Selskapet skal i tillegg også ha ett slikt fly stående parkert i Tyskland.

Flyprodusenten Antonov har ikke fått oppgjør for vedlikehold og lagring av flyet til tross for gjentatte oppfordringer til operatøren.

Nå har selskapet fått med seg statlige krefter i Ukraina som truer med å auksjonere bort flyet, og selge dette for å dekke utgiftene til Antonov, dersom gjelden ikke blir betalt omgående.

Dette melder i dag  Inshe.TV. 

 

Les mer

Mest lest