Connect with us

Internasjonalt

Turkish Airlines innstiller 400 flyvninger

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Turkish Airlines må igjen innstille en rekke flyvninger tirsdag. Det samme selskapet har måtte gjort mandag og flere dager forrige uke.

Årsaken er det kraftige snøfallet i Istanbul som setter flyplassen ut av spill.

Tyskland, Spania, Italia og Portugal er land som i dag får kansellerte flyvninger fra det tyrkiske selskapet. Det samme gjelder for selskapet Pegasus og en rekke andre charterselskap.

Snøen laver ned over store deler av det vestlige Tyrkia denne og forrige uke. Det gjør at flyplassene ikke har mulighet eller nok kapasitet til å rydde unna det som kommer melder TRT.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest