Connect with us

Internasjonalt

Tyrkiske Freebird vil starte ruteflyging

Publisert

| Dato:

Det tyrkiske flyselskapet Freebird Airlines har lansert planer for å starte med ruteflyvninger kommende sommersesong. Selskapet har frem til nå fløyet som charterselskap på vegne av andre aktører og reiseselskaper.

Selskapet som ofte er å se på norske flyplasser, vil i følge Airtürkhaber starte opp med første ordinære flyrute mellom Izmir i Tyrkia og flere destinasjoner i Tyskland.

Selskapet opererer Airbus A320 og har fløyen i flere år for blant annet Star Tour.

 

Advertisement

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest