Connect with us

Internasjonalt

United sier farvel til jumbojetflyene allerede i oktober – ikke i 2018!

Publisert

| Dato:

Det amerikanske flyselskapet United Airlines har bestemt seg for å sette sin flåte med jumbojets, Boeing 747, på bakken ett år før planlagt utfasing.

I dag gjorde selskapet det kjent at tiden allerede er kommet for å pensjonere «The Queen of the sky». 

Foto: United

Planene som var lagt for selskapets 747 var å starte utfasingen mot slutten av 2018. Nå blir det i stedet for i fjerde kvartal av 2017. I følge nettforument til Airliners.net er det allerede i oktober det er planlagt å sette flyene på bakken.

Dermed sier selskapet farvel til en flytype som både er ikonisk og som har tjent selskapet gjennom nær 45 år.

Direktør for United Airlines, Scott Kirby sier i en pressemelding at det finnes så mange fly i dag som er langt bedre økonomisk å operere enn Boeing 747-400. I dag er det 20 Boeing 747-422 i flåten til United, det blir en ekspressfart på utfasingen av disse flyene gjennom året. 

Det eldste flyet er fra 20. januar 1990, og har i en lengre periode etter 2001 og terrorangrepene i USA, stått lagret i en ørken før den i 2004 kom tilbake i trafikk.

Resten av flåten er også fra årene 1990 til år 2000.

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest