Connect with us

Norge

United tilbake på Oslo Lufthavn – men bare fram til september

Publisert

| Dato:

Fredag morgen 09.50 lander United Airlines på Oslo Lufthavn og markerer at selskapet er tilbake i Norge. Men ruten vil kun opereres fram til 3. september i år.

Selskapet skal fly daglig mellom New York og Oslo med Boeing 757-200. Dermed er det igjen duket for konkurranse mellom SAS, Norwegian og det amerikanske flyselskapet.

Det var i fjor at selskapet valgte å innstille sine flyvninger på vinterstid til Oslo og til Stockholm. Nå er selskapet tilbake men bare for sommeren.

Det var i 2004 at den gang Continental Airlines åpnet ruten for første gang, en rute som skulle vise seg å bli den rene gullruten for flyselskapet. Men med konkurranse fra US Airways før de ga seg, SAS og Norwegian samt tilgang på ustabilt flymateriell valgte selskapet, nå United Airlines,  å trekke seg ut på vinteren til Oslo og Stockholm.

Continental Airlines, nå United Airlines åpnet ruten til Oslo for første gang i 2004. Foto: Hans Olav Nyborg

Continental Airlines, nå United Airlines åpnet ruten til Oslo for første gang i 2004. Foto: Hans Olav Nyborg

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest