Produksjonen av det nye transportflyet fra Embraer KC390, er forsinket på nytt. En lansering av flyet vil trolig ikke skje før sent ut i 2018 melder brasilianske medier.

KC390 er ventet å bli en konkurrent til Lockheeds C-130J, og brasilianske myndigheter har stor tro på flytypen og prosjektet.

Foto: Brasil Air Force

Foto: Brasil Air Force

Luftforsvaret i Brasil startet i sommer med tester av flytypen ved å la fallskjermhoppere teste flyets muligheter for å bruke tropper ombord med fallskjerm, og hoppe fra flyet i fart. KC390 er et medium-størrelse, tomotors jetfly som både kan fungere som et rent transportfly, men også som et tankfly for påfylling av drivstoff til jagerfly og andre typer militære fly i luften.

Prototypen hadde sin første prøvetur i oktober 2015 og har siden dette blitt benyttet til en rekke tester og oppgaver hos luftforsvaret i Brasil.

Embraer som skal produsere flyet har slitt med å få flere av de elektroniske systemene til å fungere slik de skal, nå blir det utsettelse på leveransen av de første flyene melder UPI.

Flytypen skal kunne ta inntil 80 personer, hovedsakelig tropper, seks paller med frakt eller inntil tre store militære kjøretøy.  Flyet er det tyngste produsert av Embraer og vil kunne frakte inntil 23 tonn i lasterommet.

Embarer startet utviklingen av flytypen i 2006 og etter planen skulle luftforsvaret i Brasil få sitt første fly levert i 2014.

Lasterommet på en KC390 (Foto. EADS)

Lasterommet på en KC390 (Foto. EADS)