Connect with us

Internasjonalt

Vandaliserte Airbus A330 like før avgang

Publisert

| Dato:

En militant gruppe skal stå bak vandaliseringen av et Airbus A330-fly fra flyselskapet Afriqiyah Airlines tirsdag.

Flyselskapets fly sto parkert på Mitiga flyplassen i Tripoli og skulle frakte transportere 250 sårede soldater fra Al-Bunyan Al-Marsoos til en annen destinasjon.

Det var like før avgang at flere av dekkene på Airbus-flyet ble skutt i stykker av personer som ønsket å sabotere for frakten. Flyselskapet skal nå vurdere sine operasjoner fra Mitiga-flyplassen ettersom ledelsen ved flyplassen ikke kan garantere for sikkerheten til flyene.

Avgangen måtte innstilles og de sårede soldatene måtte vente i terminalen til nye dekk kunne skaffes til flyet.

I følge selskapets Facebook-sider vil de nå vurdere å kutte ut ruter fra byen.

AfriqiyahAirways

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest