Et Airbus A380-fly fra British Airways må trolig ta noen dager i en varm hangar for å tørkes opp etter at et vannrør sprang legg under en flytur mellom Johannesburg og London.

Det skal ha vært en serveringsvogn som ble skjøvet for hardt på plass som kuttet en vannkabel i ett av gigantflyets kjøkken. Dette skjedde i flyets andre etasje og kabingulvet ble raskt fylt med vann. Dette rant deretter ned i første etasjen av flyet.

Det tok rundt 15 minutter før noen klarte å få slått av vannet som fosset ut i kabinene på Airbus A380-flyet. I følge flere Twittermeldinger fra passasjerer som var med på turen skal det ha blitt temmelig vått, både på beina til passasjerene og på mye av bagasjen som var under stolsetene til de reisende.

Kabinbesetningen valgte å legge tepper og håndkler på gulvene i de to kabinene for å forsøke å samle opp så mye av vannet som mulig. Flere av passasjerene kunne fortelle at vannet kom rennende ned fra andre etasjen gjennom bagasjerommene over seteradene og ned langs veggene i kabinen.

British Airways er sparsomme med opplysninger om hendelsen men sier det aldri var noen fare på ferde og at flyet nå må plukkes fra hverandre for å tørkes opp.

Det er ventet at flyet blir ute av trafikk i en lengre periode.

Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no

Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no