Connect with us

Internasjonalt

Vannrør sprakk – A380 med store vannlekkasjer

Publisert

| Dato:

Et Airbus A380-fly fra British Airways må trolig ta noen dager i en varm hangar for å tørkes opp etter at et vannrør sprang legg under en flytur mellom Johannesburg og London.

Det skal ha vært en serveringsvogn som ble skjøvet for hardt på plass som kuttet en vannkabel i ett av gigantflyets kjøkken. Dette skjedde i flyets andre etasje og kabingulvet ble raskt fylt med vann. Dette rant deretter ned i første etasjen av flyet.

Det tok rundt 15 minutter før noen klarte å få slått av vannet som fosset ut i kabinene på Airbus A380-flyet. I følge flere Twittermeldinger fra passasjerer som var med på turen skal det ha blitt temmelig vått, både på beina til passasjerene og på mye av bagasjen som var under stolsetene til de reisende.

Kabinbesetningen valgte å legge tepper og håndkler på gulvene i de to kabinene for å forsøke å samle opp så mye av vannet som mulig. Flere av passasjerene kunne fortelle at vannet kom rennende ned fra andre etasjen gjennom bagasjerommene over seteradene og ned langs veggene i kabinen.

British Airways er sparsomme med opplysninger om hendelsen men sier det aldri var noen fare på ferde og at flyet nå må plukkes fra hverandre for å tørkes opp.

Det er ventet at flyet blir ute av trafikk i en lengre periode.

Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no

Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest