Connect with us

Internasjonalt

Video avslører kaos inne i Delta Air Lines MD-88 – kabinansatte sto for kaoset!

Publisert

| Dato:

En video som nå er offentliggjort av den amerikanske havarikommisjonen NTSB viser kaotiske tilstander ombord i en MD-88 fra Delta Air Lines, etter at flyet havnet utenfor rullebanen på LaGuardia i mars 2015.

Videoen viser tydelig at de kabinansatte er forvirret og usikre på om flyet skal evakueres. NTSB har i sin rapport etter hendelsen påpekt at de kabinansatte bidro sterkt til kaoset ved å komme med beskjeder som sto i stor konflikt med hverandre.

Etter at flyet stanset opp, delvis på en jordvoll, tok det over 12 minutter før det endelig ble bestemt at flyet skulle evakueres. Det er en forsinket evakuering som NTSB ikke er nådige mot, og som både pilotene og de kabinansatte får sterk kritikk for ikke å ha utført raskere.

Foto: NTSB

Foto: NTSB

Samtlige 127 passasjerer og mannskapet på fem klarte uten større skader når evakueringen endelig kom i gang. 

Videoen som ble publisert av nettstedet FlighGlobal.com, viser at passasjerene sitter i sine seter og avventer instruksjoner fra de kabinansatte. I videoen høres også de kabinansatte som spør hverandre om hva de skal gjøre, og om det er nødvendig å evakuere flyet.

NTSB skriver i sin rapport at passasjerene fikk beskjed seks minutter etter at flyet stanset opp, at de skulle evakueres, men det tok ytterligere seks minutter før evakueringen kom i gang. Deretter tok det 17 minutter før alle var helt ute av flyet.

Pilotene får kritikk for ikke å ha kommunisert med de kabinansatte etter hendelsen. De kabinansatte får kritikk for å ha skapt kaos, og flere forlot sine plasser i flyet som er påkrevd at de beholder ved en nødssituasjon.

Det at passasjerer fikk samle sammen bagasje, eiendeler og at flere ble stående i midtgangen er også noe NTSB er sterkt kritiske til.

Uhellet med MD-88 flyet skjedde som følger av pilotfeil da pilotene bremset flyet for hardt og det hele endte med at flyet dreide av rullebanen som var dekket av snø, og flyet endte opp delvis over en jordvoll.

SE VIDEO HER:

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest