Connect with us

Internasjonalt

Video: Fløy siste Boeing 747 tur – og det over Hong Kong!

Publisert

| Dato:

I går ble det definitivt sagt farvel til Boeing 747 i flåten til flyselskapet Cathay Pacific. Selskapet faser ut samtlige jumbojets og denne helgen fløy B-HUJ den aller siste flyvningen med flytypen for selskapet.

Cathay Pacific 747-400, Paris 2015. Foto: Hans O. Nyborg

Cathay Pacific 747-400, Paris 2015. Foto: Hans O. Nyborg

Det ble gjort ære på både passasjerer og mannskap under turen. Rute CX8747 gikk over Victoria Harbour og den gamle og berømte Kai Tak-flyplassen som er nedlagt i 1998.

Passasjerene ombord var ansatte i flyselskapet som hadde betalt 747 Hong Kong dollar for å få den siste rundturen på jumboen. Men en høyde på 610 meter, var det et flott skue i følge vitner og se den siste 747 seile over høyhusene i Hong Kong, nærmest forbi soverom i toppen av byens høyeste skyskrapere.

I følge selskapets Facebook-side har Boeing 747-flyene har etter denne siste flyturen holdet det gående i 3,1 millioner timer i luften som flytype.

Første fly i 1979

Cathay Pacific mottok sin første Boeing 747 i 1979. Selskapet har totalt operert 123 Boeing 747 i , 200,300,400 og 800-versjonen. 800-versjonen er utelukkende fraktversjoner som selskapet fortsatt skal operere med sitt fraktselskap.

B-HUJ som gjennomførte den siste flyvningen ble levert til selskapet i 1995, Boeing 747-467, som har fløyet hose selskapet i over 20 år.

Ett av selskapets fly står i dag som et hotell på Stockholm Arlanda flyplass, mens selskapets første fly av denne typen, Boeing 747-267B, ble hugget opp i 2001.

Siste tur -Skjermdump: Flightradar 24

Siste tur -Skjermdump: Flightradar 24

 

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest