En del av en flyvinge som er funnet på Mauritius er nå bekreftet å stamme fra det savnede Malaysian Airlines Boeing 777-flyet som forsvant 8. mars 2014.

Vingedelen er et viktig funn ettersom det står et serienummer på flere av delene, og disse er nå bekreftet å stamme fra det forsvunne passasjerflyet.

Australske myndigheter har sammen med den franske havarikommisjonen BEA også bekreftet at flere andre flydeler som er funnet også stammer fra det savnede flyet. Det gir dermed håp om at flyet før eller senere vil bli funnet.

I utgangspunktet var det bestemt at søket som foregår i det indiske havet skulle avsluttes ved juletider, men nå håper etterlatte at funnene av vingedelen åpner for forsatt søk etter flyvraket på havbunnen.

239 personer har omkommet da flyet som skulle fra Kuala Lumpur til Beijing forsvant fra radaren etter noen timers flyvning. Det er så langt funnet flydeler fra Boeing 777-flyet, i Tanzania, på øya Reunion, Mauritius, India og Australia. Det betyr at flyet trolig har havarert i det indiske havet, og i desember er nær 60 prosent av havbunnen gjennomsøkt med sonar. Utfordringene står nå igjen med noen av de dypeste områdene som trolig vil by på utfordringer i form av å få gode nok signaler til å nå helt ned på havbunnen hevder den australske havarikommisjonen overfor NEWS 7.