Connect with us

Internasjonalt

Vil forby denne mobiltelefonen på fly

Publisert

| Dato:

US Federal Aviation Administration (FAA) skal i dag avgjøre om de går inn for forbud mot å ta med seg mobiltelefonen Samsung Galaxy Note 7 på fly innen USA.

Samsung vurderer å tilbakekalle flere varianter av batteriet som benyttes i denne modellen etter at flere telefoner har tatt fyr ved lading. Til nå er kun noen få telefoner tilbakeklat etter slike hendelser.

FAA sier at dersom Samsung nå bestemmer seg for å tilbakekalle telefonene for å bytte batterier vil det bli innført et forbud mot å ta med disse på fly til, fra og innen USA. FAA kan bestemme seg for at det blir forbudt å ta med mobiltelefonene på fly, men er avhengig av at det amerikanske forbrukerrådet  US Consumer Product Safety Commission støtter vedtaket og går gode for det.

I følge nettstedet GS Phonenews  ventes det at flyselskapene får en anbefaling på dette i løpet av torsdagen.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest