Connect with us

Sverige

Viser fram hemmelig Caravelle i Sverige

Publisert

| Dato:

Det var Sveriges øyne fra luften og viktigste våpen i den kalde krigen, nå vises Sveriges mest topphemmelig fly fra 1970 og 1980-tallet, en Caravelle fram for publikum.

Sud Aviation SE-201 Caravelle maskinen står godt plassert på Flygvapenmuseet i Lindøping og nå er flyet restaurert og malt. Det har tatt rundt ett år å få flyet i sin originale stand.

I går var det eksklusiv premiere og fremvisning av flyet for pressen. Nå skal publikum få ta del av opplevelsen å bli med ombord.

Flyet som ble operert av det svenske forsvaret under FRA-avdelingen og hadde sin base på Malmen. Caravellen ble brukt til å overvåke Svensk luftrom, svenske farvann og internasjonalt havområde.

Flyet har hatt flere alvorlige episoder gjennom 1980-tallet med nærkontakt av fly fra stormakter som Russland og andre øst-europeiske land. Sverige opererte to Caraveller i perioden 1971 til 1998. Begge flyene hadde betegnelse TP85.

SE-DAG og SE-DAI ble bygget i 1962 og 1964 og levert til SAS, før de ble tatt ut av trafikk i 1971. Nå kan du oppleve dem på museet i Sverige.

 

Foto: FlygvapenMuseum

 

Advertisement

Sverige

Nytt gresk flyselskap åpner rute til Stockholm i november

Publisert

| Dato:

Det nye greske flyselskapet Air Mediterranean Airlines lanserte i dag en av sine første internasjonale ruter fra Hellas. Det blir Stockholm Arlanda som selskapet skal fly til.

Ruten starter opp 2. november i år og skal flys med en Boeing 737-400. Det blir fire ukentlige avganger mellom torsdag og søndag.

Passasjerer som reise mellom Athen og Stockholm har økt med 68 prosent de siste fire årene, noe som i følge selskapet gir godt grunnlag for en slik rute. Air Mediterranean Airlines starter opp i morgen fredag og skal fly til London, Jedda, Casablanca, Khartoum, Irak og Stockholm. Alle priser skal ligge på en start på 85 euro inkludert alle avgifter.

Les mer

Mest lest