Connect with us

Internasjonalt

Washington Post: Transatlantiske flyvninger vil endres stort

Publisert

| Dato:

Den store amerikanske avisen Washington Post vier en stor sak til Norwegian og selskapets USA-billett i dagens utgave.

Avisen skriver at planene til Bjørn Kjos er langt mer dristige og overstiger stort det aktører som Icelandair og Aer Lingus har forsøkt seg på i form av å konkurrere på lave priser mellom USA og Europa.

I følge Washington Post har Norwegian med sin midlertidige godkjennelse fra US Departement of Transportation, og den aggressive lavprismodellen utfordret de amerikanske store aktørene på en måte som vil før til at flyreiser over Atlanterhavet ikke vil bli som før.

Norwegian setter nå helt nye grenser for hva som vil bli tillat i form av lave priser på flyreiser mellom USA og Europa skriver avisen.

 

Advertisement

Internasjonalt

Forbud mot bærbare datamaskiner i innsjekket bagasje kan bli innført fra nyttår

Publisert

| Dato:

Illustrasjon

Før sommeren i år ble det innført forbud mot å ta med seg bærbare datamaskiner ombord i kabinen på passasjerfly som skulle inn og ut av en rekke land. Nå er det på trappene ett nytt forbud mot å ha med seg datamaskinene i innsjekket bagasje.

Forbudet som gjorde at laptoper måtte legges i bagasjen som ble sjekket inn, ble raskt fjernet etter at det ble innført internasjonale regler for hvordan sikkerhetskontrollen skal utføres. Nye regler skulle sørge for at eksplosiver i laptoper, som kunne styres med fjernkontroll, bedre skulle kunne bli avdekket under røntgenmaskinene på flyplassene.

Problemet med at alle laptoper måtte legges i innsjekket bagasje er at lithiumbatteriene fort kunne overopphetet og det igjen kunne føre til brann.  Nå skal  International Civil Aviation Organisation (ICAO) behandle et forslag om innføring av forbud mot laptoper i bagasje som sjekkes inn. Det er på et møte i slutten av oktober at det kan komme et slikt forbud som vil gjelde allerede fra nyttår av.

En lang rekke tilfeller av at batterier i mobiler og laptoper har tatt fyr ombord i fly, det tvinger nå frem et forbud heter det i følge Reuters.

ICAO viser til at dagens brannslukker i bagasjerommene på en lang rekke flytyper ikke er gode nok til å kunne slukke en brann som følger av at et batteri av denne typen tar fyr. Det kan får katastrofale følger for flyet og passasjerer og ansatte heter det.

Les mer

Mest lest