Connect with us

Finland

Widerøe skal fly for Finnair på ruter fra Bergen og Tromsø

Publisert

| Dato:

Oppdatert: I mai 2018 åpner Finnair i samarbeid med Widerøe nye ruter fra Bergen og Tromsø til Helsinki. Å knytte flere destinasjoner i Norge til sitt Asia-nettverk er en viktig del av flyselskapets vekststrategi.

Finnair fortsetter å investere tungt i det norske markedet, og med Widerøe-samarbeidet ønsker flyselskapet å tilby gode forbindelser til Asia fra flere regioner i Norge.

Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby direkteruter fra Bergen og Tromsø,  nå får våre norske kunder nye sømløse forbindelser til de 19 byene vi flyr til i Asia, i tillegg til over hundre forskjellige destinasjoner i Europa, via Helsinki sier Robert Lönnblad, sjef for Finnair Skandinavia.

Finnair har også som mål å gjøre Tromsø og Bergen mer tilgjengelig for asiatiske reisende. At Finnair utvider nettverket, åpner for nye muligheter for samarbeid mellom Østen og Norge, spesielt med tanke på turisme.

– Vi ser at Norden stadig blir mer populært som destinasjon, og vi vet at de asiatiske kundene våre vil sette stor pris på det nye tilbudet i vårt allerede omfattende nettverk, sier Lönnblad.

Det blir satt opp daglige flygninger fra Bergen til Helsinki og én ukentlig mellom Tromsø og Helsinki. Finnair fortsetter også å fly til Bergen via Stockholm. Begge de nye rutene korresponderer med Finnairs ruter til Asia, i tillegg til destinasjoner i Europa. Rutene flys med Widerøe-fly, mens salg av billetter og markedsføring gjøres av Finnair. Service ombord i flyet er basert på Finnairs servicekonsept.

Ruten skal gå med Widerøes nye Embraer E19-E2 jetfly.

 

Finland

Finnair kjøper finsk regionalselskap

Publisert

| Dato:

Foto: Norra

Finnair har valgt å kjøpe seg opp i det finske regionale flyselskapet Norra – Nordic Regional Airlines, et selskap som ble startet som et samarbeide mellom Finnair og Flybe i 2015.

Finnair har kjøpt seg opp til 60 prosent av aksjene i flyselskapet som opererer 12 ATR 72-500 og 12 Embraer 190. Norra flyr på vegne av Finnair på regionale ruter innlands i Finland og ut i Europa.

Selskapet har sin opprinnelse i Finncomm som ble etablert i Finland i 1993. I 2011 valgte Finnair og Flybe å satse sammen på det nordiske markedet og valte å kjøpe opp Finncomm, som ble til Flybe Nordic. Selskapet fikk i 2015 navnet Norra og Finnair økte sin eierandel til 40 prosent.

Nå har selskapet dermed blitt på finske hender etter at selskapene StaffPoint og Kilco som har vært eiere med rundt 15 prosent av aksjene har valgt å trekke seg ut.

Finnair sier i en børsmelding at selskapet nå skal utvikle Norra videre med regional trafikk.

Les mer

Mest lest