Widerøe varsler flere fly på bakken – dersom avgift kommer

Widerøe varsler flere fly på bakken – dersom avgift kommer
11.04 09:17 2016

Flyselskapet Widerøe ser mørkt på en fremtid med en egen flypassasjeravgift, dersom denne blir innført som planlagt fra i sommer. Nå varsler selskapet at dersom avgiften blir et faktum vil det bety at flere fly blir satt på bakken.

Det er i en artikkel Dagens Næringsliv trykket på lørdag at Direktør i Widerøe, Stein Nilsen kommer med denne uttalelsen. Selskapet peker på at Avinor allerede har økt startavgiftene ved norske flyplasser, og at den særnorske CO2-avgiften på flyreiser er økt kraftig det siste året. Dette kommer i tillegg til de 80 kronene regjeringen nå ønsker skal innføres fra 1. juni. På toppen av dette beløpet kommer også momsen.

For Flyselskapene har avgifter her i landet dermed økt med mellom 45 og 55 % , rundt 300 kroner per flybillett melder avisen.

Widerøe har allerede satt tre fly på bakken på grunn av lavere etterspørsel, dersom den etterhvert meget omtalte nye avgiften kommer vil det fra selskapets side også bety nye kutt i antall ruter og flere fly som må settes på bakken.

Share This:

write a comment

0 Comments

Ingen kommentarer

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.