Flyselskapet Widerøe er svært fornøyde med å ha vunnet anbudet om flyruter i Nord-Norge.

Selskapet skriver i en pressemelding at det i utlysning var det tre aktører som konkurrerte om å fly i nord, Widerøe kom seirende ut av konkurransen.

– Dette er en svært gledelig dag for oss i Widerøe, sier Administrerende Direktør Stein Nilsen. – Vi er alltid forberedt på konkurranse og det er derfor gledelig å se at vi klarer å levere det beste tilbudet, både på pris og kvalitet, dette var en viktig avklaring for driften vår de neste fem årene, og det er mange medarbeidere som i dag er både glad og lettet. Vi skal nå vise oss den tilliten som er gitt oss verdig. Vi vil fortsette å utvikle kvaliteten i selskapet, slik at vi skal kunne levere et stadig bedre reisetilbud til folk i hele Norge forteller Administrerende Direktør Stein Nilsen i Widerøe.

Samferdselsdepartementet lyste 2. juni 2016 ut nytt anbud på regionale ruteflyginger i Norge-Norge. Flyselskap i alle EØS-land ble invitert til å levere tilbud på drift av til sammen 13 ruteområder for perioden 1. april 2017 – 31. mars 2022.

-Vi er derfor svært glade for at vi fortsatt skal tilby folk i nord både trykk-kabin og minimum 39 seters fly, sier Nilsen. – Vi ønsker også å forsikre våre passasjerer om at, til tross for at dette var tatt ut som anbudskrav, vil Widerøe fortsette å benytte SCAT-1 innflygningssystemer på fly der dette er installert. Det Norske Veritas har vurdert at dette øker sikkerhet i forbindelse med innflygningen med inntil 50 %. Dette vil vi fortsette med så lenge Avinor vedlikeholder bakkeinnstallasjonen, eller inntil et bedre alternativ er tilgjengelig på markedet, avslutter en svært fornøyd Nilsen.