Connect with us

Norge

Widerøe vurderer å kjøpe jetfly – Vil konkurrere mot SAS og Norwegian

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Widerøe er i prosessen rundt en vurdering på å kjøpe jetfly av typen CS-100 fra Bombardier, for bruk innenlands i Norge. Det blir i direkte konkurranse med Norwegian og SAS.

I følge Dagens Næringsliv er målet å bruke fly som har lavt drivstofforbruk og å satse på ruter som Molde, Kristiansund, Haugesund – til Oslo. Ruter som har lavt trafikkgrunnlag.

I følge avisen er det en ting som står i veien for at disse planene kan bli aktuelle for Widerøe, det er at selskapet må få til en ny kollektivavtale med de ansatte, og den må være billigere enn i dag. DN skriver at selskapet diskuterer med sine ansatte om Widerøe skal bestille inntil ti fly av typen C-series fra Bombardier, bruke selskapets flåte på flere ruter utenlands og være mer aktiv på utleie av selskapets fly og mannskap til andre aktører på wet-lease basis.

Widerøe har de to siste årene hatt en merkbar nedgang i reisende på sitt nettverk, noe som gjør at selskapets ledelse må tenke nytt. Det må samtidig skje raskt og dermed vil det bli planer som går ut over SAS og Norwegian.

Fra å være en liten aktør som tråler små ruter hvor de stores fly ikke kommer til, kan Widerøe dermed bli en brysom liten aktør som kaster seg inn på destinasjoner der SAS og Norwegian får konkurranse.

Dagens Næringsliv skriver at selskapet også vurderer fly fra Embraer og japanske Mitsubishi.

 

Advertisement

Norge

Norwegian vil ha avtale med JetBlue

Publisert

| Dato:

Hans Olav Nyborg

Bjørn Kjos og Norwegian ønsker seg en landistanse-avtale med det amerikanske selskapet JetBlue. I et intervju med Reuters sier Kjos at de nå ønsker å se nærmere på et samarbeide med det amerikanske selskapet, for å kunne tilby langdistanseruter til selskapets kunder med Norwegians fly.

Kjos og hans team har nylig fått til en slik avtale med easyJet i Europa og nå håper de på samme typen avtale med selskapet som ligger Norwegian nærmest i USA.

-JetBlue er høyst relevant for oss å se på, her er det av stor interesse å få til en avtale sier Kjos til Reuters. 

Selv har JetBlue lansert at selskapet ønsker å se på langdistanseruter når den nye Airbus A321neoLR er klar for leveranse fra Airbus.

Les mer

Mest lest