Connect with us

Internasjonalt

Wizz Air dropper nye ruter til England

Publisert

| Dato:

Flyselskapet Wizz Air hadde store planer om å utvide rutenettverket med en rekke ruter til Storbritannia fra de sentral og østlige delene av Europa.

Nå melder selskapet at disse rutene ikke blir noe av. Årsaken er at Storbritannia melder seg ut av EU.

Det ugarske flyselskapet som satser stort på lavprisruter i øst- og sentrale deler av Europa har allerede startet arbeidet med å nedskalere sine operasjoner til og fra de britiske øyene.

Ledelsen i selskapet forteller i en pressemelding at utmeldingen fra EU har sørget for en svakhet i inntjening på britiske ruter, og at disse derfor ikke lønner seg lengre å operere.

Wizz Air gjør det klart at selskapet er et Euro-selskap og det fortsetter de å være, men at det britiske pundet er på vei til å bli så svakt at det tilsvarer nå 19 prosent lavere enn tidligere.

Selskapet opererer 420 ruter fra 124 flyplasser og har fraktet 5.8 millioner passasjerer for årsresultatet så langt.

I følge selskapet vil fokus nå bli på land som er innen EU.

 

Advertisement

Internasjonalt

Airbus A330 beskutt på flyplass i Tripoli – satt på bakken i lengre tid

Publisert

| Dato:

Foto: Libyan Airlines

Et Airbus A330-200 fly (5A-LAR) hos flyselskapet Libyan Airlines ble for få dager siden truffet ev en rekke skudd i forbindelse med skyting på flyplassen i Tripoli.

Flyselskapet operer ut fra en av de farligste flyplassen i verden og 17. oktober måtte flyplassen evakueres og stenges i 48 timer mens det foregikk kamper inne og utenfor terminalene.

I følge Ch-aviation har flyselskapet måtte sette Airbus-flyet på bakken for omfattende vedlikehold etter at det har fått en rekk hull i skroget.

I 2016 ble ett Airbus-fly skutt i stykker på flyplassen og i 2014 ble ett helt nytt Airbus A330-fly ødelagt av raketter på samme flyplass.

Les mer

Mest lest