Flyselskapet Wizz Air er fast bestemte på å bli det lavprisselskapet i Europa med lavest kostnader på drift. Målet er faktisk å bli bedre enn det irske selskapet Ryanair i å holde lave kostnader på driften.

I følge József Váradi som er direktør i selskapet vil innføringen av nye Airbus A321 i flåten allerede føre til at selskapet kutter ned sine kostnader på drift. Noe selskapet opplever er i ferd med å skje. Váradi sier i et intervju med nettstedet ATW Online at selskapet får bedre kontroll med økonomien når de nye flyene nå er på plass og blir tilført flåten.

Wizz Air opererer i dag 72 fly på 25 baser og vil i år frakte rundt 24 millioner passasjerer. De to siste årene har også selskapet opplevd en vekst på hele 40 %.

En av de største basene i Europa er nå Luton ved London, der selskapet har vokst over rivalen easyJet på kort tid. Flyselskapet ønsker ikke å samarbeide med andre aktører og avviser at det er snakk om dette når spørsmålet kommer opp. Tidligere har det vært rykter på at flere lavprisaktører i Europa vil samarbeide seg i mellom.

József Váradi sier til ATW at Wizz air skal ikke samarbeide med hverken easyJet, Norwegian eller Ryanair, hans selskap står på egen bein og vil fortsette med dette.

Innen utgangen av 2018 forventer direktøren at ingen andre selskap i Europa kan vise til like lave kostnader på drift av et flyselskap.