Fornebu 1. juni 1939.

Det nederlandske flyselskapet KLM markerer i dag 1, juni 2019 at det er 80 år siden selskapet landet med et Douglas DC-2 fly på Fornebu, og dermed kan feire at ruten mellom Amsterdam og Oslo er 80 år gammel.

KLM feirer i år sitt 100 års jubileum på verdensbasis, og er verden eldste flyselskap som fremdeles opererer under sitt originale navn. 80 år etter oppstarten flyr KLM fortsatt til både Kjevik og Oslo, i tillegg til fem andre destinasjoner i Norge.

Den nyetablerte ruten ble satt på vent på grunn av vinteren i 1939, men startet så opp igjen på våren 1940. Senere ble det et opphold grunnet andre verdenskrig før ruten igjen fortsatte.

Viktig for lokalt næringsliv

Etter åtte tiår med KLM i Norge kan Halvor Gløersen, salgsdirektør i Air France og KLM, fortelle at Norge har blitt et viktig marked for KLM.

– Når vi lanserer nye produkter gjør vi det som regel først i Skandinavia, og da spesielt i Norge. Dette gjelder også når KLM introduserer nye ruter, sier Gløersen.

I 2019 har KLM rundt 20 avganger fra Kristiansand Lufthavn, Kjevik til Amsterdam i uken. For Oslo Lufthavn er dette i overkant av 40 ukentlige reiser. 

– Spesielt for næringslivet opplever vi at det å kunne reise direkte til Europa, uten å behøve å reise via Gardermoen, som veldig viktig, avslutter Gløersen. 

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing 777 har stått forlatt i to år – Flyr igjen for PIA
Neste artikkelFAA: Funn av produksjonsfeil på både 737NG og 737 MAX bekymrer bransjen