18.7 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no

100 piloter slutter i Austrian

Rundt 100 piloter har sagt opp jobben i Austrian Airlines for å unngå å måtte tvinges til å jobbe for lavere lønn, noe flyselskapet innfører for å kutte kostnader.

Det er moderselskapet Lufthansa som har satt press på sitt datterselskap om å finne måter å spare inn på.

For Lufthansa selv kan det også komme større problemer framover i form av streiker hos de ansatte. Samtaler mellom fagforeningene i det tyske konsernet og ledelsen, førte ikke fram til noen løsning i forrige uke.

Dermed er det duket for mulighet av større problemer rundt flyavganger hos både Austrian og Lufthansa i kommende uker.

Hos Austrian Airlines er det også varslet at rundt 200 kabinansatte også kommer til å levere inn oppsigelse i løpet av kort tid.

Selskapets ledelse mener det ikke vil føre til at flyvninger blir kansellert ettersom det er ansatt for mange piloter og kabinansatte, og det faktum at 11 fly er på vei til å bli solgt for å skaffe kapital.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer