Hangar.no
Hendelser

11 personer omkom da tyrkisk privatfly styrtet i Iran

Alle 11 personene ombord omkom da et Canadair CL-600 Challenger privatfly fra Tyrkia styrtet i et fjellområde nær Shahr-e Kurd i Iran søndag.

Flyet var på vei fra Sharjah-flyplassen i Emiratene og skulle til Istanbul i Tyrkia. I følge radartjenesten Flightradar24.com skal flyet under veis plutselig ha mistet høyde raskt, for så å fly rett inn i en fjelltopp.

Det skal ha vært kraftig regn, vind og lyn i området da flyet styrtet. TC-TRB er registrert i Tyrkia og eies av Basaran Holding. En rekke vitner skal ha sett flyet da det falt ned mot fjellområdet, og flere nyhetsbyråer melder at det da var flammer ut av en av motorene på flyet.

Myndighetene i Iran har tatt seg frem til havaristedet og meldinger derfra går ut på at det ikke er mye igjen av flyet. De 11 som var ombord har alle omkommet og det må DNA prøver til for å identifisere de som var ombord.

Flyet skal ha hatt et mannskap på tre personer, resten var passasjerer. En av de som omkom skal være en 28 år gammel datter av styrelederen i selskapet som eier privatflyet. Turen skal vært en ferie i forbindelse med et bryllup.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Vil søke i isen på Grønland etter motordeler fra A380

Ryanair-fly mistet nesehjul på vei til København – Slitasje over tid var årsak

Egyptair-fly fikk problemer med landingshjulene i Beograd