11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

13.000 fly står på bakken – halvparten av verdens kommersielle fly

Flyselskap verden over fortsetter å parkere fly på bakken. Tirsdag er det registrert over 13.000 fly som er parkert, det er mer en litt over halvparten av verdens kommersielle fly.

Det er i følge ICAO rundt 24.000 fly som opererer på verdensbasis, nå er altså 13.000 satt på bakken, og for hver dag blir flere parkert.

Dersom utvikling fortsetter med korornaviruset frem mot sommeren kan opp mot 20.000 av de 24.000 kommersielle flyene havne på bakken. Det blir i såfall en ekstrem situasjon for luftfarten melder organisasjonen.

Av de mer enn 13.000 flyene som nå er parkert, er det ventet at rundt 5.000 fly aldri kommer i luften igjen på grunn av flyene er eldre, uøkonomiske og fordi det vil mange et marked for å bruke dem i lang tid fremover.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer