1,3 millioner reisende med SAS

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet SAS hadde 1,3 millioner reisende i november måned. Det er en økning på 300 prosent i forhold til samme måned i 2020.

– Når vi går inn i vintersesongen, må vi fortsatt være fleksible med tanke på kapasitet, sier konsernsjef Anko van der Werff i en pressemelding.

SAS skriver at selskapet har økt kapasiteten med rundt 143 prosent dersom en sammenligner november i år med samme måned i fjor. Kabinfaktoren hos selskapet var 61 prosent, en økning på 1,6 prosent fra oktober i år, og 36 prisent opp fra samme måned i 2020.

– Vi har sett en gradvis økning i etterspørselen de siste månedene, noe som kommer i takt med at reiserestriksjoner er blitt lettet. Etterspørsel og billettsalget er mer stabilisert inn mot vintersesongen. Nye varianter av koronaviruset som spres i hele verden nå, gjør at framtiden er uviss for selskapet, sier van der Werff i pressemeldingen.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no