Hangar.no
FOTO: Widerøe

130 ansatte i Widerøe mister jobben på Flesland

Widerøe Ground Handling har tapt anbudsrunde om å levere bakketjenester til flyselskapet SAS på Bergen lufthavn Flesland. Dagens avtale mellom de to partene går ut 1. februar 2021, da blir det 130 ansatte som mister jobben som følge av dette.

– Luftfarten er en av de bransjene som ble truffet av covid-19 tidligst, hardest og som kommer til å bli påvirket lengst. Når etterspørselene etter flyreiser går ned, får vi som underleverandører mindre å gjøre. På toppen av dette er vi i et anbudssensitivt marked, med kontrakter på mellom tre og fem år med hver kunde. I år nådde vi dessverre ikke opp, og tapte anbudskonkurransen om SAS på Flesland til Aviator, sier Marius Myhre, direktør i Widerøe Ground Handling til Bergens Avisa.

WGH yter i dag bakketjenester på 41 flyplasser i i Norge, på 15 av disse flyplassene er det SAS som er oppdragsgiver. Under anbudsrunder nylig har Widerøe tapt tre av disse kontraktene.

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer