12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

15 skadd etter Virgin-nødlanding

15 personer skal ha kommet lettere til skade, mens fire personer skal ha brukket armer, og fått mer alvorlige skader etter en nødlanding i Storbritannia.

Det var et Airbus A330-fly fra Virgin Atlantic som var på vei til Orlanda i USA, som måtte snu og nødlande på London Gatwick etter at det oppsto en brann i det ene lasterommet.

Flyet tok av fra Gatwick klokken 11.00 mandag og måtte snu etter kort tid.

Saken fortsetter under videoen!

Det var i forbindelse med evakueringen av alle om bord at flere ble skadet. I følge Sky News og BBC skal flere ha falt utenfor nødskliene og truffet asfaltene på rullebanen fra stor høyde.

Passasjerer kritiserer nå mannskapet om bord for å bidratt til den panikken som spredte seg inne i flyet etter nødlandingen.

Emily Alner var passasjer om bord og sier til BBC at det var full panikk hos både pilotene og  flyvertene i kabinen;
-Etter at flyet stanset opp, skjedde det svært lite før lysene i kabinen ble borte, og etter en stund stertet de å rope «kom dere ut, kom dere ut….».

Alner sier at kabinpersonalet kastet og dyttet passasjerene ut av dørene skrek så høyt at folk trodde flyet var like nær ved å eksplodere.

 

Største problemet under evakueringen var at med den farten kabinpersonalet dyttet ut passasjerene, samlet deg seg store hauger av personer nederst ved enden av skliene, sier Alner, som mener det var helt unødvendig panikk hos flyets besetning.

Hun mener at om de heller hadde vært mer bestemte og rolige hadde det gått bedre enn at så mange skadet seg.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer