16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Økning for britiske flyplasser i 2011

Britiske flyplasser passerte 108.5 millioner passasjerer i 2011, noe som er en økning på 4,4 prosent siden 2010.

Etter at driftselskapet BAA har tatt høyde for streik i British Airways, askeskyer over Europa og snøkaos i desember 2010 er den underliggende økningen på 0,9 prosent.

Edinburgh er den flyplassen som fikk størst rekord med 9,4 millioner passasjerer, noe som overgår rekorden på 9 millioner fra 2009.

På hovedflyplassen London Heathrow ble det også rekord i antall reisende, med forrige rekord fra 2007 på 67,9 millioner reisende havnet 2011 på 69,4 millioner.

Totalt hadde samlet alle flyselskap ved Heathrow en seteprosent på 75,2 prosent, altså hvor fulle fly som fløy til og fra flyplassen ved London.

Rekord i antall flybevegelser

Det ble også satt rekord i antall flybevegelser ved London Heathrow, noe som skyver antallet tett opp opp mot hva flyplassen klarer som maks antall.

476,197 flyvninger ble det registrert ved  flyplassen, noe som er tilsvarende 99,2 prosent av det totale antallet på 480.000 fly-bevegelser flyplassen kan håndtere.

Håper på bedring

Utviklere av flyplassen ved Heathrow håper at en ny rullebane kan komme på plass så fort som mulig, det høye antallet av flyvninger som i dag går gjennom flyplassen vil i løpet av året bety en stangnering av utviklingen på ruteplanen fremover. Et av eksemplene er ruter fra London til de tre største kinesiske byene, hvor Paris og Frankfurt har over 1000 flere avganger i året enn Heathrow. Selskapene som flyr disse rutene får rett og slett ikke økt antallet av avganger og landinger på grunn av restriksjoner ved flyplassen.

Her er listen over de største flyplassene i BAA systemet:

1. London Heatrow: 69.391.400 passasjerer

2. London Stansted: 18.042.400 passasjerer

3. Edinburgh: 9.384.700 passasjerer.

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer