Den splitter nye flyplassen i Istanbul i Tyrkia har opplevd hele 179 avbrutte landinger siden åpningen i april måned i år. Av disse 179 avbrutte landingene er det snakk om syv avbrutte landinger på grunn av sterk turbulens, mens 15 av disse tilfellene er vindskjær og jetstrømmer årsaken.

I oversikten som den tyrkiske nettavisen Bianet har omtalt går det frem at 13 landinger har blitt avbrutt, hvor flyene er blitt omdirigert til andre flyplasser.

Området den nye flyplassen er bygget i har i følge nettstedet lange perioder med dårlig vær spesielt på våren og høsten. Myndighetene i Tyrkia har tatt høyde for at det vil bli lange ventetider på å få lande eller ta av, eller omdirigering til andre flyplasser i disse periodene.

Tyrkiske myndigheter ønsker ikke kommentere overfor avisen hva de resterende avbrutte landingene skyldes.

Den nye flyplassen ved Istanbul åpnet i april i år etter å ha blitt utsatt i flere omganger. Opprinnelig var planen å åpne i desember 2018, men dette ble utsatt til januar 2019. Da var heller ikke flyplassen ferdig bygget så nok en utsettelse måtte til og først i april kunne den åpne helt.

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian får ønskede New York-slots fra Amsterdam Schiphol i 2020
Neste artikkelAir Leap starter rute til Jönköping