Foto: NTB

Stavanger lufthavn Sola opplever en god økning i antallet passasjerer denne sommeren. Så langt i 2023 har 1.855.000 passasjerer tatt seg gjennom terminalene, noe som er en økning på 18 prosent i forhold til 2022.

I 2019 var det totalt 2.1 millioner passasjerer som hadde Stavanger som avreise eller ankomstdestinasjon.

– Sånn generelt sett er det en bedring i trafikktall i forhold til i fjor. Vi ligger ganske på snittet som Avinor på konsern gjør i forhold til Juni, sier Sigmunstad. Men på tross av en økning fra i fjor ligger de fortsatt 10 prosent under tallene fra 2019. Dette benyttes i henhold til forrige normalår, sier Lufthavnsdirektør Anette Sigmundstad til Dagsavisen.

Det er utenlandsreisende som trekker opp tallene på flyplassen i år, mens innlandsrutene ikke opplever denne veksten.

Stavanger lufthavn Sola har 44 destinasjoner på rutekartet, og håndterer rundt 12.000 reisende på en dag, med helgene som trekker flest reisende.

– Sånn igjennom sommeren er det typisk at helgene som er mest travle. I dag er det cirka 12.000 som reiser via lufthavnen her. Grunnen til at mange reiser i helgene er at charterturene gjerne har avganger da, legger lufthavnsjefen til.

Denne sommeren er det fly til Gran Canaria og Alicante i Spania som fylles opp med full flykabiner, men også destinasjoner som Krakow i Polen er stort sett med fulle fly.

ANNONSE
Forrige artikkelFikk levert det andre flyet av typen Comac C919
Neste artikkelTurkish Airlines lanserer trolig rute til Australia