1,9 millioner reisende i 2023 på Sandefjord Torp

Foto: Torp

Sandefjord lufthavn Torp kunne registrere 1.921.074 passasjerer som reiste til eller fra flyplassen i 2023. Det er økning på 11,1 % i forhold til året før men fortsatt lavere enn «normalåret» 2019 da flyplassen hadde over 2 millioner reisende. 

-Trafikken er godt på vei tilbake til en normalsituasjon etter pandemien. Det er økning i de fleste marked, på tross av dyrtid og en urolig verden. Trafikken til Polen er fortsatt sterk, og fritidstrafikken til Spania har tatt seg godt opp, mens trafikken til England er høyere enn før pandemien da vi nå har flere avganger til Manchester, sier sier Tine Kleive-Mathisen, sjef for trafikkutvikling og kommunikasjon ved Sandefjord lufthavn Torp.

Det er utenrikstrafikken som dominerer med 1.601.659 passasjerer totalt som gir en økning på 13,2 % fra 2022. Innenrikstrafikken endte på 319.415, også her en liten økning på 1,3 % fra året før.

Torp befester med dette sin posisjon som landets tredje største lufthavn for utenrikstrafikk, – kun Oslo og Bergen lufthavn er større.

Polen er det største markedet etterfulgt av innenriksmarkedet, deretter følger Spania, Storbritannia og Nederland. Både Wizz Air og Ryanair har stor kapasitet til flere av storbyene i Polen, som Gdansk, Warszawa og Krakow/Katowice. Til Spania flyr både Ryanair, Norwegian og airBaltic med stor kapasitet. 

Dette vil øke betydelig kommende sommer når Norwegian også starter å fly til Palma de Mallorca, samt at de starter en helt ny rute til Barcelona i juni.

De mest populære destinasjonene (målt i antall passasjerer) fra Torp i 2023 er:

  1. Gdansk
  2. Warszawa
  3. Krakow
  4. Alicante
  5. Amsterdam
  6. Manchester

Innenriks er Bergen den klart største ruten etterfulgt av Trondheim og Stavanger.

ANNONSE
Forrige artikkelMåtte sitte i to timer med blinkende lys i kabinen
Neste artikkelPassasjer åpnet flydør – Falt seks meter rett ned