Hangar.no

1990: Busy Bee flyr Ryanair

Da det irske flyselskapet Ryanair lanserte sitt nye konsept «Buzz» i 2018, var tankene til flere at dette tok selskapet tilbake til 2003 da det kjøpte opp lavprisarmen til KLM. Men da det dukket opp fly med en bie på, kom tankene raskt over på Bus Bee.

Kanskje ikke så rart, for den norske forgjengeren til Norwegian, Busy Bee, fløy på oppdrag for Ryanair tilbake i 1990. Dette var etter at nye direktøren, Michael O’ Leary hadde besøkt det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines, og ble inspirert til å etablere Ryanair som et europeisk «Southwest».

For å kunne håndtere selskapets flyvninger med lavpris, måtte flere aktører trå til på innleie. Blant annet Busy Bee om i en periode operert sine Boeing 737-200 for det irske selskapet.

Andre nyheter

1993: Kapret russisk fly – Tvang det til Gardermoen

Hans Olav Nyborg

2000: Russland vil bygge A380/747 «lookalike»

Hans Olav Nyborg

1976: USA forbyr bruken av Concorde-flyene

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer