Hangar.no
Foto. Air France
Flyhistorikk

1996: Pepsi-flyet måtte lande om natten så ingen kunne se flyet

De aller fleste som elsker luftfart og ikke minst Concorde-flyene er raske til å nevne det blå Pepsi-flyet. I 1996 skulle Pepsi Cola lanserer selskapets nye farger og valget ble å inngå en avtale med det franske flyselskapet Air France om lån av et Concorde-fly.

I en hangar på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris brukte ansatte i flyselskapet 2000 timer og over 200 liter med blå maling. Hele Concorde-flyet F-BTSD, ble malt opp i den nye blå Pepsi-fargen, og deretter ble flyet pakket inn i brunt papir for å skjule hva som var under.

LES OGSÅ: HER KAN DU SE VIDEO AV HVORDAN DE MALTE CONCORDEN

Pepsi Cola og Air France skal nok i ettertid takke for at 1996 var et år helt uten Facebook, Twitter og Instagram. De færreste hadde mobiltelefon, og det fantes ikke kamera på telefonene slik at det å holde flyet skjult til avreise mot London gikk som en drøm.

Den 31. mars 1996 forlot flyet hangaren i Paris, sent på natten rullet Concorden rett ut til rullebanen og tok av. Ved landing på London Gatwick ble flyet tauet inn i en hangar mens natten fortsatt lå mørk utenfor.

Alt lå til rette for at det skulle bli en godt bevart hemmelighet inntil lanseringen av de nye Pepsi-boksene med blå farge 2. april foran inviterte gjester og presse.

En mann kunne ha ødelagt alt for Pepsi, den energiske flyselskap eieren Richard Branson som hadde eierskap i selskapet Virgin Atlantic. Han hadde også lansert sitt merke Virgin Cola, og i forbindelse med presseoppslag om denne nye coladrikken, måtte bare Brandson fortelle pressen om at det var noe på gang ettersom han hørt ryktene om at et Concorde-fly var malt helt blått, og at det var et brusmerke som sto bak.

Britiske og franske aviser skrev små notiser om at en av Air France Concorder var malt i blått, men ingen hadde klart å knytte dette til Pepsi-Cola. Det bel spekulert i om fargene som skulle være rødt, hvitt og blått var et nytt fargeskjema for Air France på flyene, det var jo det franske flaggets fargene som var brukt.

Den 2. april 1996 ble Pepsi-Cola flyet vist frem med modellene Claudia Schiffer, Andre Agassi og Cindy Crawford som ekstra trekkplaster.

Så startet Pepsi-flyet sin verdensturné hvor det på 16 flyvninger ble besøkt 10 byer for å promotere Pepsi-fargene.

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Snakker ut for første gang etter verdens verste flyulykke

35 år siden Korean Air 747 ble skutt ned av Sovjet

20 år siden Swissair 111 ulykken