1996: Ronald McDonnell i skyene?

Figuren heter Ronald McDonald, men i 1996 ble han kalt Ronald McDonnel. Årsaken var at det sveitsiske flyselskapet Crossair, datterselskap av Swissair, malte McDonalds-logoen på ett av sine fly. Ettersom flyet var av typen McDonnel Douglas MD-83, ble det benyttet McDonnell som etternavn på figuren til hamburgerrestauranten.

Det var et samarbeide mellom reisekjeden Hotelplan, Crossair og McDonalds som gjorde at det 1. april 1996 ble vist frem et fly som var dekorert helt rødt med McDonalds logoen på halen og flykroppen.

Under avdukingen av flyet var det besøk av prominente gjester som Michael Jackson, Bill Clinton og Marilyn Monroe, alle “lookalike”-skuespillere som for anledningen skulle delta på seansen sammen med Mikke Mus, Langbein og ikke min Ronald selv.

HB-IUH ble benyttet på ruter ut fra Sveits, og det i forbindelse med Euro 96 Fotball Championchips. Selvsagt med hamburgere fra McDonalds tilgjengelig på utvalgte flyvninger.

Logoen til hamburgerkjeden hadde flyet på seg mellom 1996 og 2000. I dag flyr dette flyet hos selskapet Kish Air, som EP-LCO.

ANNONSE
Forrige artikkelEASA har testet ferdig 737 MAX – Nå må alle dataene gjennomgås før en godkjenning kan gis
Neste artikkelVurderer å kutte ut alle fly med fire motorer