Hangar.no

1996: Ronald McDonnell i skyene?

Figuren heter Ronald McDonald, men i 1996 ble han kalt Ronald McDonnel. Årsaken var at det sveitsiske flyselskapet Crossair, datterselskap av Swissair, malte McDonalds-logoen på ett av sine fly. Ettersom flyet var av typen McDonnel Douglas MD-83, ble det benyttet McDonnell som etternavn på figuren til hamburgerrestauranten.

Det var et samarbeide mellom reisekjeden Hotelplan, Crossair og McDonalds som gjorde at det 1. april 1996 ble vist frem et fly som var dekorert helt rødt med McDonalds logoen på halen og flykroppen.

Under avdukingen av flyet var det besøk av prominente gjester som Michael Jackson, Bill Clinton og Marilyn Monroe, alle «lookalike»-skuespillere som for anledningen skulle delta på seansen sammen med Mikke Mus, Langbein og ikke min Ronald selv.

HB-IUH ble benyttet på ruter ut fra Sveits, og det i forbindelse med Euro 96 Fotball Championchips. Selvsagt med hamburgere fra McDonalds tilgjengelig på utvalgte flyvninger.

Logoen til hamburgerkjeden hadde flyet på seg mellom 1996 og 2000. I dag flyr dette flyet hos selskapet Kish Air, som EP-LCO.

Andre nyheter

1993: Kapret russisk fly – Tvang det til Gardermoen

Hans Olav Nyborg

2000: Russland vil bygge A380/747 «lookalike»

Hans Olav Nyborg

1976: USA forbyr bruken av Concorde-flyene

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer