Hangar.no
Foto: Northhwest

1999: KLM-Northwest på samme fly

I 1999 ville det amerikanske flyselskapet Northwest Airlines hylle sitt samarbeide med det nederlandske flyselskapet KLM. Det ble til ved at ett av selskapets DC-10-30 (N237NW) ble dekorert hel forskjellig på hver siden av flyet.

På den ene siden av flyet ble halepartiet malt med den tradisjonelle Northwest-rødfargen og logoer, mens det på den fremre delen av skroget ble malt på de kjente blå og hvite fargene som alle KLM-flyene hadde.

På motsatt siden av flyet var det malt opp med KLM bakerst og Northwest Airlines fremst.

En løsning med dekoren også Star Alliance har benyttet i noen år, mens flyprodusenten Airbus også benyttet på en Airbus A320 da denne ble lansert i 1988 med to forskjellige fargeskjema på samme fly.

Andre nyheter

1993: Kapret russisk fly – Tvang det til Gardermoen

Hans Olav Nyborg

2000: Russland vil bygge A380/747 «lookalike»

Hans Olav Nyborg

1976: USA forbyr bruken av Concorde-flyene

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer