Foto: BAA

Mens Storbritannia opplever 200.000 nye smittetilfeller per dag, ber nå både luftfart- og reisebransjen i landet regjeringen om å fjerne alle krav om koronatesting av passasjerer og reisende.

Medlemsorganisasjonen Airlines UK har advart mot å fortsette dagens strenge regler for testing og bruk av koronapass, som det hevdes kan bli en økonomisk katastrofe for reise- og luftfartsbransjen i landet.

Driftselskapet Manchester Airports Group (MAG) som drifter flyplassen i Manchester har på eget initiativ fått utarbeidet en forskningsrapport som nå er oversendt regjeringen. Den skal hevde at koronatesting før avgang har svært liten eller ingen påvirkning for spredningen av omikron-viruset.

MAG skriver i sitt brev til regjeringen at flyplassen har hatt et fall på 30 prosent hva angår passasjerer etter at den nye virusvarianten ble oppdaget. Nå mener selskapet at det må bli slutt på å kreve koronatest før avreise for passasjerer som skal ut å fly.

-Vi er forbi det punktet hvor internasjonale reiserestriksjoner kan spille en rolle i å håndtere den toppen vi nå ser med smittede i Storbritannia, og hvis det ikke er noen fordel med det, vi bør fjerne disse tiltakene, sier Tim Hawkins i MAG til BBC onsdag.

Helsetopper i regjeringen har allerede signalisert at dersom omikronviruset blir det dominerende i landet, kan like gjerne de fleste restriksjonene på reiser fjernes, da de ikke lengre vil ha noen effekt i forhold til spredning.

Flere andre organisasjoner som representerer reiseselskaper og flyselskaper i Storbritannia har også meldt seg på de samme kravene om å få fjernet testingen av passasjerer. Den britiske regjeringen sier til BBC at de vurderer alle muligheter og forslag til enhver tid.

ANNONSE
Forrige artikkel➕Har lagt ut privateid 737 MAX for salg
Neste artikkel➕Lukt av svidd gummi ombord stengte flyplass i Polen