14.5 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

2005: Det gikk litt fort i svingene for SAS da ny logo skulle avsløres

Da SAS skulle presentere det første flyet med ny logo, SAS Braathens, i 2005 gikk ikke alt helt etter planen. Flyet som fikk logoen på seg først var LN-BRH, et Boeing 737-500.

Datoen var 19. januar 2005 og pressen var invitert til å både ta bilder av flyet og se logoen bli avdekket. Alt dette foregikk på Stavanger Sola Lufthavn.

Hele natten hadde gått med til å tilpasse flyet, Et norsk flagg skulle plasseres ved halepartiet og SAS Braathens-logoen skulle plasseres fremst på bildet.

Da pressen var godt i gang med å fotografere skulle det gå opp for selskapets representanter at logoen var blitt feil montert. Mens den nye logoen til selskapet besto av SAS-logoen i den blå boksen, skulle det være et mellomrom mellom denne til Braathens-navnet. Her var det blitt helt feil i monteringen hvor SAS-logoen var plassert helt inntil Braathens-teksten.

For SAS Braathens ble dette en lite hodepine da pressen nå hadde fått sine bilder av den nye logoen, som da var feil.

Tre dage senere ble det invitert til ny pressefotografering, denne gang på Oslo Lufthavn. Flyet var da LN-RRY, og logoen var riktig.

Riktig – slik skulle logoen være på flyet. Foto: Hans O. Nyborg
Her ble det feil med logoen under pressevisningen. Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

737-versjonen som erstattet 200 varianten

Hans Olav Nyborg

20 år siden Concorde-ulykken i Paris

Hans Olav Nyborg

Tilbakeblikk: Sterlings Boeing 727 var helt spesielle på sin måte

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer