18.5 C
Oslo
21/09/20
Hangar.no

2011: Ny rekord for flyvninger over Europa

Foto: Eurocontrol

Etter nedgang i flytrafikken over Europa de siste tre årene viser en ny rapport fra Eurocontrol/MUAC at 2011 viser lysere utsikter for luftfarten.

Totalt ble det en oppgang på 4.9 % i løpet av 2011, noe som merkes godt i forhold til 2010 hvor både vulkansk aske og kraftige snøfall over Europa forsinket og kansellerte mye av den totale trafikken.

MUAC viser i sin årsrapport for 2011  at det i fjor ble håndtert 1,547,325 flyvninger gjennom Eurocontrols ansvarsområde innen europeisk luftrom.

Ny dagsrekord

1. juli 2011 ble det i Europa satt ny dagsrekord da det ble håndtert 5,163 flyvinger i løpet av 24 timer, den gjennomsnittlige trafikken per dag nådde 4,617 flyvninger.

Punktlighet nådde også et godt steg opp på stigen, det ble registrert til 99.8 % for totalen, med et gjennomsnitt på 0.04 per flyvning.

Må bedre sikkerheten

Eurocontrol framhever i sin rapport for 2011 at et av punktene som i løpet av inneværende år har ekstra stor fokus er det faktum at antallet av registrerte tilfeller hvor flyene har kommet for nær hverandre, enten ved avgang, landing eller ved kryssing i luftrommet, fortsatt overstiger det som er vedtatt for en øvre grense.

MUACs flygeledere sto for 39 av totalt 56 innrapporterte tilfeller innen Eurocontol-området.

Sikkerhetseksperter og automatiske overvåkningssystemer vurderer nå hvorvidt dette er en trend som det må merkbare og raske løsninger til for å snu eller om det  er snakk om enkelttilfelle hva angår driften gjennom et helt år.

Forventer nedgang i 2012

I løpet av dette året forventes det en generell nedgang i flytrafikken over Europa, det er de høye oljeprisene og ikke minst at flere flyselskap er gått inn i konkurs og er satt på bakken som vil påvirke disse tallene.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer