2.1 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no

2019: 283 personer mistet livet i flyulykker i året som gikk

Året 2019 ble det syvende sikreste innen luftfarten noensinne hva angår antall døde i forbindelse med ulykker og hendelser. Året ble også det tredje beste i forhold til antallet av hendelser gjennom et helt år.

Året kan ikke måle seg med 2017 som er tidenes mest sikre år med kun 10 ulykker og 44 personer som omkom. Ser vi på den fem siste årene i statistikken viser 2019 en økning i antall ulykker og hendelser.

Globalt ble det gjennomført 39.000.000 flyvninger i 2019, ulykkesfrekvensen ble dermed en dødsulykke per to millioner flyreise.

-Hvis ulykkesfrekvensen hadde holdt seg den samme som for ti år siden, hadde det skjedd 34 dødsulykker i fjor. Ved ulykkesfrekvensen i år 2000 ville det til og med ha skjedd 65 dødsulykker. Dette viser den enorme fremgangen med tanke på sikkerhet de siste to tiårene, sier daglig leder for statistikksiden Aviation Safety Networ, Harro Ranter i en pressemelding.

En av 20 ulykker skjedde med selskap som er svartelistet av EU og har flyforbud innen EU og EØS-landene.

Statistikken for 2019 viser også at mer en halvparten av alle ulykken i 2019 skjedde i Nord-Amerika, noe som er en stor oppgang fra året før og 2017.

LES OGSÅ: 2019 KAN BLI EN GODT ÅR FOR STATISTIKKEN

Fotos: SES

Andre nyheter

West Atlantic 737 fikk skader etter hard landing

Redaksjonen

Prototype havnet i snøen etter bremsetest på rullebane i Russland

Redaksjonen

KLM-fly på bakken i Kina i to uker

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer