2019: Har arrestert kaprer fra Uli Derickson-flyet i 1985

Gresk politi har arrestert en nå 65 år gammel mann fra Libanon, som skal være en av kaprerne fra TWA rute 847 i 1985. Kapringen skjedde ombord i et Boeing 727 fra det amerikanske flyselskapet Trans World Airways TWA, da det var på vei fra Kairo i Egypt til San Diego i USA.

Under en mellomstans i Athen ble flyet kapret rett etter avgang fra den greske hovedstaden. Det var en militantgruppe trolig tilknyttet Hezbolla som sto bak kapringen.

Mannen skal være en av de mennene som slapp unna, og som sto for selve kapringen av flyet. Gresk politi arresterte mannen på den greske ferieøya Mykonos .

TWA 847 ble verdenskjent i nyhetene ikke bare fordi selv kapringen varte i flere uker både ombord i flyet, og etter dette delvis ved å flytte passasjerer og mannskap til et hotell i Beirut.

Flere av de 139 passasjerene ombord ble reddet av en kabinbesetingen, Uli Derickson som gjennom sin intense kamp klart å bygge bånd mellom de som hadde kapret flyet, og seg selv. Hun skal alene ha klart å redde livet til alle bortsett fra en amerikansk soldat som ble drept ombord.

Under kapringen ble Derickson bedt om å sortere passene som tilhørte passasjerene, slik at de personer som hadde jødiske navn ble skilt ut. De første rapportene antydet at hun hadde fulgt ordrene. Det ble senere avslørt at hun faktisk hadde gjemt passene slik at de som hadde kapret flyet ikke kunne vite hvem som var hvem og hvor de kom fra.

Mannen som nå er arrestert var etterlyst av Tyskland i forbindelse med en kidnapping to år etter kapringen i Athen.

Nyhetsdekningen på TV i 1985 – Youtube
Trailer fra filmen om kapringen i 1985 – Foto: Youtube

ANNONSE
Forrige artikkelInnleide fly står klare til å hente Thomas Cook-passasjerer
Neste artikkelThomas Cook er konkurs – 9000 nordmenn rammes av flystans