København Kastrup hadde 22,1 millioner reisende gjennom terminalene i 2022. Flyplassen fikk en oppgang med en dobling fra 9,1 millioner reisende i 2021, til 22,1 millioner i fjor.

Fortsatt når ikke tallene opp til 2019 da flyplassen passerte 30,2 millioner reisende.

Blant destinasjonene er London fortsatt på toppen av listen med 1,4 millioner reisende, mens Oslo er den nest største destinasjonen med 1,2 millioner reisende i 2022. I 2019 var tallet på antallet reisende fra Kastrup til Oslo lufthavn 1,5 millioner.

Mens innenriks- og europeiske ruter nærmer seg nivået før pandemien, med indekser på 88 og 83, henger de lange interkontinentale rutene fortsatt etter, men det gjøres fremskritt skriver flyplassens ledelse i en pressemelding. I desember endte den interkontinentale trafikken på indeks 75, i motsetning til vintermånedene, da den lå rundt indeks 22-24.

-På de lange rutene kan vi se at spesielt USA er helt tilbake, og alle ruter er åpnet igjen. USA havner på nummer ti på listen over mest populære reiseland med i underkant av 800.000 passasjerer. Både amerikanske turister og forretningsfolk som kommer hit og dansker og sør-svensker som reiser på en av de åtte direkterutene vi har til Nord-Amerika, sier kommersiell direktør ved Københavns lufthavn Peter Krogsgaard.

Flyselskapene er tilbake i full drift i København, slik at det i løpet av hele året var 59 forskjellige flyselskaper som fløy på 315 ruter til 160 destinasjoner.

– Vi har samarbeidet godt med flyselskapene for å få i gang luftfarten igjen, og i dag er alle de store europeiske rutene reetablert, men generelt med litt færre avganger, sier Krogsgaard.

I Europa er Spania fortsatt det mest populære landet å reise til – enten det er til Madrid, Barcelona, ​​Malaga og Alicante eller Mallorca og Kanariøyene.

-Det var 2,2 millioner reisende på rutene til Spania i fjor – dette tilsvarer én av ti reisende og det er ganske betydelig, sier Peter Krogsgaard.

ANNONSE
Forrige artikkelTusenvis av flyginger ble innstilt i USA på grunn av dataproblemer
Neste artikkelHar siket seg AOC-lisens og første 737 MAX