2,3 millioner passasjerer reiste med SAS i august

Foto: Hans Olav Nyborg

2,3 millioner passasjerer fløy med SAS i august, som er 22 prosent flere enn i august 2022. Det var likevel en liten nedgang fra juli, da 2,4 millioner valgte flyselskapet.

– Vi jobbet hardt for å øke kapasiteten før sommersesongen, og vi er glade for å se de store volumene og den sterke etterspørselen, sier konsernsjef Anko van der Werff i SAS i en pressemelding.

Selskapets kapasitet økte med 16 prosent fra samme måned i fjor i løpet av perioden. Kabinfaktoren i august var 79 prosent.

SAS hadde en kabinfaktor på 86 prosent i juli. Kabinfaktoren, eller fyllingsgraden, angir hvor stor andel av flyets seter som er blitt booket.

Konsernsjefen sier etterspørselen fortsatt ser stabil ut, og at planen er å øke kapasiteten ytterligere i vintersesongen. SAS er klare på at ambisjonen fortsatt er å være et konkurransedyktig og attraktivt selskap for kundene.

I forrige uke var SAS strålende fornøyd med å levere kvartalsoverskudd for perioden mai til juli og det høyeste passasjertallet for et kvartal siden før pandemien. Det var det første tremånedersoverskuddet på nær fire år.

Samtidig søkte flyselskapet om konkursbeskyttelse i en amerikansk domstol sommeren 2022, og det er fortsatt i en konkursbeskyttelsesprosess. Flyselskapet venter å være gjeldfri innen utgangen av 2026.

ANNONSE
Forrige artikkelAirbus samlet inn bestillinger på 117 fly i august måned
Neste artikkelNorse Atlantic Airways med sin tredje rute fra Paris