2,7 millioner reisende på Kastrup i mai

Med mer enn 2,7 millioner passasjerer var mai den travleste vårmåneden på seks år på Københavns lufthavn. Samtidig var 12. mai en rekordstor reisedag med over 107.000 reisende, og dette lover godt for sommeren som nærmer seg med stormskritt. l i løpet av de kommende tre sommermånedene forventer flyplassen å motta opptil ni millioner reiseivrige passasjerer.

-Danskenes reiselyst har vært veldig høy hele våren. Når vi er oppe på dager med over 100 000 passasjerer betyr det at vi kan fylle Parken i København 2,5 ganger – det er ganske mye folk. Faktisk er denne mai måned totalt sett mindre enn 16 000 passasjerer mindre enn den travleste mai i flyplassens historie. Det sier virkelig noe om ønsket om å reise både blant dansker og internasjonalt, sier Peter Krogsgaard, kommersiell direktør ved Københavns lufthavn.

Totalt antall passasjerer for mai ender på 2.734.403, som er hele 14 prosent høyere enn samme periode i fjor. Veksten er bl.a. et resultat av at SAS, Norwegian og Ryanair opplevde passasjerøkninger på mellom 18 og 27 prosent i mai sammenlignet med samme måned i fjor. London er som vanlig høydehopper på topp-10-listen, men også storbyer som Amsterdam, Milano og Istanbul er på listen over de mest populære reisemålene.

Oslo er nummer tre på listen over største destinasjoner i mai måned på Kastrup, med Stockholm og London foran på listen.

Om noen uker starter skolesommerferien, hvor mange velger å fly til sol og strender i Sør-Europa. I løpet av de tre sommermånedene vil opptil ni millioner passasjerer strømme gjennom terminalene. København lufthavn er klar for de mange sommerferiegjestene:

-Det er ingen tvil om at vi kommer til å ha det veldig travelt de neste månedene. Vi har gjort forberedelser slik at vi kan ønske velkommen til de mange ferieglade reisende som må innom terminalene for å bruke en av de 290 rutene som er tilgjengelige over sommeren», forklarer Peter Krogsgaard.

på de lengre rutene er det særlig fremgang på destinasjoner til Asia. Med en økning på 34 prosent sammenlignet med mai i fjor, er det et godt tegn på at trafikken til og fra Asia går i riktig retning. Størst fremgang er det på rutene til Kina, med en passasjerøkning på 82 prosent.

Antall avganger til de kinesiske destinasjonene har økt de siste månedene, og over sommeren vil Air China øke ytterligere, slik at det blir daglige avganger mellom København og Beijing, og passasjertallene viser at det er god etterspørsel på rutene.

-Vi er veldig fornøyde med at rutene til Asia begynner å ta seg opp igjen. Det er fortsatt utfordringer for flere selskaper i forhold til å måtte fly rundt i russisk luftrom, så det er utrolig positivt at trafikken fortsatt kan økes. Nå er det daglige avganger til Beijing over sommeren, så forhåpentligvis fortsetter den gode utviklingen, og vi håper at vi får flere destinasjoner på rutekartet i tiden som kommer, sier Peter Krogsgaard.

ANNONSE
Forrige artikkelKun fire nye fly i bestilling hos Boeing i mai måned
Neste artikkelGjennomførte første flyvning med ny versjon av Sukhoi SuperJet