Foto: Boeing

Tre Boeing 787 Dreamlinere står fast ved Boeings produksjonsfabrikker i South Carolina, USA. Årsaken er at kunden som skal motta flyene ikke har klart å komme opp med betalingen for flyene.

Flyselskapet Air India har siden mai i år, da flyene sto ferdige og klare for å leveres, valgt å hale ut tiden med å krangle med Boeing om kompensasjon for forsinkelsen i leveransen. Medier i India er allikevel av en annen oppfatning og mener flyselskapet som er statlig ikke har pengene å betale flyene for.

De tre Boeing 787 har vært en hodepine for ledelsen i flyselskapet, som har gjort det de kan for å utsette leveransen. Det har igjen ført til flyselskapet ikke har undertegnet endelig overleveringsavtale for flyene.

Mangler godkjennelse

I følge den indiske avdelingen til Reuters mangler fortsatt Air India godkjennelse fra flere departementer i staten, inkludert finansministeren, som igjen forsinker leveringen fra Boeing.

Air India har 27 Boeing 787 på ordre fra den amerikanske flyprodusenten. Det første flyet skulle etter planen hentes i løpet av mai, og flere piloter ble sendt over til USA for å fly 787 maskinen hjem, men etter en uke måtte pilotene sette seg som passasjerer på en Air India 747 og reise hjem uten flyet. Krangel mellom flyselskap og flyprodusenten var i gang.

Truet med streik

For kun få uker siden truet de ansatte pilotene i Air India med å streike, og en av grunnene til streiken var krav om at konkurrerende piloter i et datterselskap ikke måtte få opplæring i å fly 787. Det ville ta muligheter vekk for de som arbeidet i moderselskapet, mente pilotforeningen i landet.

 

ANNONSE
Forrige artikkel
Neste artikkelUTAir bestiller A321