10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

3 Boeing 787 – Blir stående i USA!

Foto: Boeing

Tre Boeing 787 Dreamlinere står fast ved Boeings produksjonsfabrikker i South Carolina, USA. Årsaken er at kunden som skal motta flyene ikke har klart å komme opp med betalingen for flyene.

Flyselskapet Air India har siden mai i år, da flyene sto ferdige og klare for å leveres, valgt å hale ut tiden med å krangle med Boeing om kompensasjon for forsinkelsen i leveransen. Medier i India er allikevel av en annen oppfatning og mener flyselskapet som er statlig ikke har pengene å betale flyene for.

De tre Boeing 787 har vært en hodepine for ledelsen i flyselskapet, som har gjort det de kan for å utsette leveransen. Det har igjen ført til flyselskapet ikke har undertegnet endelig overleveringsavtale for flyene.

Mangler godkjennelse

I følge den indiske avdelingen til Reuters mangler fortsatt Air India godkjennelse fra flere departementer i staten, inkludert finansministeren, som igjen forsinker leveringen fra Boeing.

Air India har 27 Boeing 787 på ordre fra den amerikanske flyprodusenten. Det første flyet skulle etter planen hentes i løpet av mai, og flere piloter ble sendt over til USA for å fly 787 maskinen hjem, men etter en uke måtte pilotene sette seg som passasjerer på en Air India 747 og reise hjem uten flyet. Krangel mellom flyselskap og flyprodusenten var i gang.

Truet med streik

For kun få uker siden truet de ansatte pilotene i Air India med å streike, og en av grunnene til streiken var krav om at konkurrerende piloter i et datterselskap ikke måtte få opplæring i å fly 787. Det ville ta muligheter vekk for de som arbeidet i moderselskapet, mente pilotforeningen i landet.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer