Foto: Boeing

Tre Boeing 787 Dreamlinere står fast ved Boeings produksjonsfabrikker i South Carolina, USA. Årsaken er at kunden som skal motta flyene ikke har klart å komme opp med betalingen for flyene.

Flyselskapet Air India har siden mai i år, da flyene sto ferdige og klare for å leveres, valgt å hale ut tiden med å krangle med Boeing om kompensasjon for forsinkelsen i leveransen. Medier i India er allikevel av en annen oppfatning og mener flyselskapet som er statlig ikke har pengene å betale flyene for.

De tre Boeing 787 har vært en hodepine for ledelsen i flyselskapet, som har gjort det de kan for å utsette leveransen. Det har igjen ført til flyselskapet ikke har undertegnet endelig overleveringsavtale for flyene.

Mangler godkjennelse

I følge den indiske avdelingen til Reuters mangler fortsatt Air India godkjennelse fra flere departementer i staten, inkludert finansministeren, som igjen forsinker leveringen fra Boeing.

Air India har 27 Boeing 787 på ordre fra den amerikanske flyprodusenten. Det første flyet skulle etter planen hentes i løpet av mai, og flere piloter ble sendt over til USA for å fly 787 maskinen hjem, men etter en uke måtte pilotene sette seg som passasjerer på en Air India 747 og reise hjem uten flyet. Krangel mellom flyselskap og flyprodusenten var i gang.

Truet med streik

For kun få uker siden truet de ansatte pilotene i Air India med å streike, og en av grunnene til streiken var krav om at konkurrerende piloter i et datterselskap ikke måtte få opplæring i å fly 787. Det ville ta muligheter vekk for de som arbeidet i moderselskapet, mente pilotforeningen i landet.

 

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous article
Next articleUTAir bestiller A321