Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Widerøe fløy 303.000 passasjerer i juni måned, en endring på 40 prosent siden 2021 da tallet var 217.000.

Selskapet skriver i en pressemelding at konflikten mellom NHO og flyteknikerne i NFO i slutten av juni medførte allikevel en svikt i den positive utviklingen Widerøe har sett de siste månedene. Tross etterslep av teknisk vedlikehold har selskapet lykkes å få produksjonen opp å gå igjen, og nærmer seg en normaltilstand. Tallene for juni ble svakere enn forventet og inntektene fikk en svikt på mellom 20 og 30 millioner kroner som en følge av konflikten mellom FO og NHO. 20.000 passasjerer ble berørt, som igjen forårsaket reduserte inntekter og økte kostnader for flyselskapet. Dette i kombinasjon med høye drivstoffpriser og utfordringer med leveranse av flydeler gir selskapet et utfordrende andre kvartal.

Kabinfaktoren i juni i år var på 71 prosent mot 57,5 i samme måned i 2021, en endring på 13,5 prosent. RPK hadde en økning på 49 prosent til 121 millioner.

Selskapet skriver at det planlegger med full produksjon inn i fellesferien. Både med egne ruter, wet lease ruter for Finnair og oppdrag for charteroperatører til flere destinasjoner i Middelhavsregionen.

ANNONSE
Forrige artikkelMå legge ned base i St. Petersburg
Neste artikkelHenter inn fire nye fly