Tidenes kraftigste sommerstorm hindrer flytrafikken på Amsterdams flyplass Schiphol. 300 flygninger er innstilt onsdag, inkludert flere avganger til Norge.

Stormen Poly rammer onsdag trafikken til og fra flyplassen, som er en av Europas travleste. Mellom klokken 9 og klokken 15 blir det svært begrenset trafikk, skriver Schiphol på Twitter.

Foreløpig er tre avganger til Oslo, en avgang til Bergen og en avgang til Stavanger rammet av innstillingene, ifølge en oversikt på flyplassens nettsider.

Også jernbanetrafikken i Nederland blir påvirket av Poly, og ved Alkmaar utenfor Amsterdam veltet en lastebil og sperret en viktig motorvei.

Med vindhastigheter på opp mot 40 meter per sekund traff stormen nordsjøkysten. Trær er blåst over ende, og myndighetene ber folk holde seg inne. Nord i landet har meteorologene sendt ut rødt farevarsel for fire regioner.

I havnebyen IJmuiden er det målt sterk storm – som betyr vedvarende vindhastigheter rundt 30 meter per sekund – og værtjenesten Weerplaza sier dette er den kraftigste sommerstormen som noen gang er registrert i landet. Det er også i IJmuiden de kraftigste vindkastene er målt, med en hastighet rett i overkant av 40 meter per sekund.

Med en tredel av landets areal under havnivå er Nederland spesielt sårbart for ekstremvær og klimaendringer.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelAvaldsnes kirke – Karmøy
Neste artikkelAirbus kopierer Boeing – Vil lansere brettbare vingetupper